Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПридбати або побудувати мангал. Це дозволить готувати їжу на вогні.
Запастися дровами та вугіллям. Це забезпечить пального для приготування їжі.
Придбати туристичну газову плитку/горілку і газові балони. Це дасть можливість готувати їжу навіть без стаціонарного газового постачання.
Забезпечити наявність ємностей для приготування їжі, столових приладів і посуду. Рекомендується використовувати одноразовий або багаторазовий металевий або емальований посуд.
Також важливо запастися питною та технічною водою і знайти відповідні ємності для їх зберігання.
                
При виборі продуктів для запасів варто звернути увагу на:
- Можливість зберігання без холодильника.
 - Порційну упаковку.
 - Легкість та швидкість приготування.
 - Високу калорійність та поживність.
 
Заготовлення продуктів:
- 
Консервація. Зберігає овочі тривалий час. Можна закрити помідори, огірки, кабачки, перець, а також приготувати варення, джеми та компоти.
 - 
Сушка. Сушені фрукти, овочі, гриби та зелень займають мало місця і зберігаються довго.
 
Що можна купити вже зараз для тривалого зберігання:
                
- Цукор, мед, сіль.
 - Соду, оцет, борошно, масло.
 - Томатну пасту, крупи, макарони.
 - Спеції, сухі дріжджі, чай, каву.
 - Сухарі, хлібці, консерви (рибні, м'ясні, овочеві).
 - Кетчуп, гірчицю, печиво, цукерки.
 - Горіхи, сухофрукти, каші та супи швидкого приготування.
 
Запас продуктів варто робити на 2-3 місяці, періодично поповнюючи його.
Нагадаємо, МОЗ нагадує про тривожну валізку на випадок вибуху на ЗАЕС
Раніше ми писали про те, що гастроентерологи перерахували найшкідливіші ковбаси: на бутерброди краще не брати
Крім того, Знай.ua повідомляв, вартість зростає, невідомо, що буде до Нового року: в Україні злітають ціни на популярний продукт