За останні місяці в Полтавській області було прийнято чотири постанови про притягнення посадових осіб до адміністративної відповідальності.

Під час брифінгу Романа Істоміна, керівника групи зі зв'язків з громадськістю Полтавського обласного координаційного центру ТЦК/СП, оголошено суми штрафів, також йшлося про відповідальність громадян та посадових осіб за порушення норм Закону України "Про військовий облік та мобілізаційну підготовку та мобілізацію". За цей період, відповідно до частини 1 статті 210 Кодексу України про адміністративні правопорушення, було складено 664 протоколи у зв'язку з порушеннями законодавства з питань оборони, мобілізаційної підготовки та мобілізації. В результаті сплати штрафів державі сплачено понад 900 000 гривень.

Черга в ТЦК, скріншот: YouTube
Черга в ТЦК, скріншот: YouTube

Станом на 19 травня штрафи, накладені на посадових осіб, становили від 34 000 до 59 500 грн, тоді як штрафи, накладені на інших громадян, - від 17 000 до 25 500 грн. Хоча основною метою діяльності ТЦК та СП не є накладання штрафів або покарання, кількість таких випадків зростає, особливо серед потенційних посадових осіб. Зрештою, питання мобілізації - це питання не лише для ТЦК та СП, а й загальнодержавне.

Конференція Романа Істоміна. Кадр з ютуба
Конференція Романа Істоміна. Кадр з ютуба

Популярні новини зараз
На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа Прогноз погоди на кінець вересня: коли в Україну прийдуть перші заморозки Запас продуктів на кілька місяців: що купити в умовах війни Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати
Показати ще

"З 19 травня до 1 вересня складено 2190 протоколів для притягнення до адміністративної відповідальності за статтею 210 Кодексу України про адміністративні правопорушення "Порушення військовозобов’язаними чи призовниками законодавства про військовий обов’язок і військову службу". Внаслідок сплати штрафів до державного бюджету надійшло майже 3,5 млн гривень" - наголосив Роман Істомін.

Керівники підприємств та голови сільських, селищних та міських рад також несуть відповідальність за організацію військового обліку та мобілізаційної роботи. За словами Істоміна, ТЦК та СП у Полтаві вживатимуть усіх заходів для забезпечення належного виконання органами влади своїх обов'язків у цих питаннях.

Нагадаємо, яку пенсію нарахують мобілізованим українцям.

Штрафи від ТЦК, коли їх можна оскаржити- детальніше на Знай.ua.

Раніше ми повідомляли, без роботи, без поваги та без грошей, як житимуть ухилянти.