Глава польського Міністерства закордонних справ Радослав Сікорський запропонував скасувати грошову допомогу українським біженцям у країнах ЄС. Він вважає, що підтримка українців за кордоном знижує їхній мобілізаційний потенціал.

У великому інтерв'ю французькому виданню "Le Monde" Сікорський висловив занепокоєння затримками у допомозі Україні з боку американського конгресу і проблемами з новим законом про мобілізацію в Україні.

Українські біженці / фото: Zaborona
Українські біженці / фото: Zaborona

Міністр також зазначив, що Польща вже зменшила більшість виплат українським біженцям і вважає, що грошова допомога за кордоном може спонукати людей залишатися за межами України, а не повертатися додому для захисту своєї країни.

Сікорський зазначив, що в Польщі українські біженці отримують по 200 євро на кожну дитину щомісяця, але в інших західноєвропейських країнах допомога може бути різною. Він вважає, що скасування таких виплат може стати стимулом для українців повернутися додому.

Українці в Польші. Фото: 24 канал
Українці в Польші. Фото: 24 канал

Популярні новини зараз
Тарифи на воду викликали паніку: прогнозують зростання цін та звільнення Мобілізованим оголосили важливе нововведення Будуть "чорні" дні та обстріли: тарологиня розповіла про долю українських міст Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Водночас у Німеччині закликають українських біженців знайти роботу, пропонуючи вакансії, для яких не потрібне знання німецької мови.

Нагадаємо, можуть вигнати з країни: українцям у Литві поставили важливу умову

Раніше ми писали про те, що українцям у Польші готують суворі санкції: все через дітей

Крім того, Знай.ua повідомляв, Німеччина штрафуватиме українців з авто: треба встигнути, щоб не залишитись з пустими кишенями