Нові законодавчі норми в Україні передбачають серйозні штрафи для військовозобов'язаних, які не виконують свої обов'язки перед ТЦК та СП. Окрім значних грошових штрафів, існує й реальна загроза втратити майно, зокрема житло, у випадку серйозних порушень.

Штрафи за такі порушення як ігнорування повістки, відмова від проходження військово-лікарської комісії, ухилення від постановки на облік або несвоєчасне оновлення даних у ТЦК, становлять від 17 до 25,5 тисяч гривень. Якщо після отримання штрафу його не сплачують протягом 15 днів, справа передається до виконавчої служби.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Коли термін для оплати штрафу спливає, виконавча служба може заблокувати банківські рахунки порушника, а сам штраф подвоюється. У разі, якщо борг зростає до 160 тисяч гривень, виконавча служба може накласти арешт на цінне майно, включаючи житлову нерухомість. Це означає, що у критичних випадках ухилянти можуть втратити навіть своє житло.

Конфіскація житла можлива лише за умови значного накопичення боргу. Якщо військовозобов'язаний ігнорує вимоги сплати штрафів, а сума перевищує визначений поріг у 160 тисяч гривень, держава має право накласти арешт на майно і навіть здійснити його примусову конфіскацію для погашення боргу.

Популярні новини зараз
Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу Магнітні бурі вдарять з новою силою: які дні найнебезпечніші Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Важливо регулярно оновлювати дані в ТЦК та СП, а також своєчасно виконувати всі вимоги щодо обліку і явки до військових установ. Своєчасна оплата штрафів допоможе уникнути блокування рахунків і потенційної втрати майна.

Нагадаємо, прикордонники можуть покарати громадян, які в'їжджають до країни: чим можна "проштрафитися"

Раніше ми розповідали, що розлученим українцям відмовляють у відстрочці: який документ треба надати

Також, українцям масово розсилатимуть повістки поштою: у ТЦК назвали, хто отримає найближчим часом