Коли військовозобов'язаний українець отримує штраф від ТЦК, йому дається 15 днів на його оплату. Якщо у визначений термін людина не укладається, то матеріали про адміністративне стягнення передаються до виконавчої служби. Про це розповів адвокат Роман Кичко в ефірі "Українського радіо".

Згідно з новими правилами, порушення правил військового обліку або мобілізації тягне за собою накладення штрафу у розмірі від 17 до 25 тисяч гривень. Якщо військовозобов'язаний не сплачує штраф протягом 15 днів, інформацію передають до виконавчої служби.

ТЦК. Фото: скрін youtube
ТЦК. Фото: скрін youtube

Далі суму з військовозобов'язаного можуть стягнути примусово, а на додаток розмір штрафу буде подвоєний.

"Наприклад, штраф наклали, людина про нього не знала і не сплачує протягом 15 днів, тоді ТЦК передає ці матеріали про адміністративне стягнення до виконавчої служби, тобто до примусового стягнення штрафу, до того ж штраф подвоюється", - попередив правозахисник.

Популярні новини зараз
Звільнення із ЗСУ за власним бажанням: у Раді збираються прийняти важливий закон В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення Будуть "чорні" дні та обстріли: тарологиня розповіла про долю українських міст Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

ТЦК. Фото: скрін youtube
ТЦК. Фото: скрін youtube

Наприклад, якщо чоловік отримає 17 тисяч гривень штрафу та з якоїсь причини не сплатив у 15-денний термін, то потім доведеться віддати вже 34 тисячі гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, штраф до 25 тисяч і конфіскація авто: українців почали карати за порушення правил мобілізації.

Також наш портал інформував, оштрафують навіть з інвалідністю: як уникнути звірячих штрафів за неявку до ТЦК.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, можна в'їжджати і виїжджати, коли заманеться: кого з військовозобов'язаних не чіпатимуть на кордоні.