У Україні статистика показує, що практично кожен другий водій не користується ременем безпеки під час поїздок. Це серйозне порушення правил дорожнього руху, адже ремені безпеки суттєво знижують ризик травм і смертельних випадків під час ДТП.

Проте проблема не обмежується тільки водієм — штраф можуть отримати й ті, хто пристібається, але не стежить за безпекою своїх пасажирів.

Водiї, авто / фото: Pixabay
Водiї, авто / фото: Pixabay

Згідно з українськими Правилами дорожнього руху, водій зобов’язаний переконатися, що всі пасажири в автомобілі пристебнуті ременями безпеки до початку руху.

Це означає, що водій несе відповідальність не лише за себе, а й за безпеку всіх осіб, які перебувають у транспортному засобі. Якщо під час перевірки поліція виявить, що хтось із пасажирів не використовує ремінь безпеки, штраф за порушення буде накладено саме на водія.

Популярні новини зараз
Охоронці "Укрзалізниці" влаштували п'яно-криваву бійку: пасажири в шоці від побаченого Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Будуть "чорні" дні та обстріли: тарологиня розповіла про долю українських міст "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Скрін, відео YouTube таксі
Скрін, відео YouTube таксі

Згідно з частиною 5 статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП), за таке порушення передбачено штраф у розмірі 510 гривень. Це є досить суттєвим фінансовим ударом, який можна уникнути, просто переконавшись, що всі пасажири пристебнуті перед початком поїздки.

Нагадаємо, повинен знати кожен: сім перевірених способів уникнути штрафів на українських дорогах

Раніше ми писали про те, що не лише за порушення ПДР: українців позбавлятимуть водійських прав

Крім того, Знай.ua повідомляв, штраф буде вже 1020 грн: українцям нагадали про подання декларації