У Нідерландах обговорюють ідею, що може змусити українських біженців повернутися на батьківщину для участі у війні. Лідер Партії свободи Нідерландів, Геерт Вілдерс, виступив із пропозицією не продовжувати дозволи на тимчасове проживання та працевлаштування для українських біженців в Європейському Союзі після закінчення терміну дії в березні 2025 року.

Українські біженці. Фото: shutterstock
Українські біженці. Фото: shutterstock

Вілдерс вважає, що це спонукатиме українців, які отримали статус біженця, повернутися до України для захисту та відновлення країни. Вілдерс аргументує свою пропозицію тим, що Нідерланди вже стикаються з проблемою перенаселеності і більше не можуть ефективно забезпечувати житло та ресурси для нових біженців.

За його словами, продовження дозволів на проживання для українських біженців лише погіршить ситуацію. Політик зазначає, що якщо тимчасова захист, яка дозволяє українцям жити і працювати в Нідерландах і інших країнах ЄС, не буде продовжена після березня 2025 року або завершиться раніше, це може стати стимулом для українських призовників повернутися на батьківщину і активно включитися у військові дії та відновлення країни.

Нідерланди, фото з вільних джерел
Нідерланди, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку Суцільний головний біль: 3 знаки Зодіаку, які не годяться в дружини Тарифи на воду викликали паніку: прогнозують зростання цін та звільнення
Показати ще

Ця ініціатива вже викликала обговорення та занепокоєння серед гуманітарних організацій і політичних діячів, які підкреслюють, що така політика може створити додаткові труднощі для українців, які вже пережили важкі умови війни і біженства.

Нагадаємо, у Європі починають більше ненавидіти біженців – їх кількість хочуть зменшити

Раніше ми писали про те, що оновлення для українців у Польщі: важливі зміни у статусі UKR і PESEL

Крім того, Знай.ua повідомляв, у яких країнах українцям пропонують найбільші зарплати