Для всіх наших шановних читачів, які знайомі з походами ринку за продуктами, є дуже корисна інформація. Одна з "популярних" схем обману покупців на ринку – неточна вага. Однак "кмітливі" продавці вийшли на новий рівень, і тепер для обману вони використовують звичайний поліетиленовий пакет.

Так, про те, як можна "втратити" 100-150 г продукту, розповів експерт одного одеського блогу Олександр Отдєльнов.

Ринок, фото: Знай.ua
Ринок, фото: Знай.ua

За словами експерта, виявляється, що схема є досить простою. Продавець накриває ваги звичайним пакетиком, з одного боку скотчем прикріплює його до бічної стінки ваги.

Але головний секрет - це не просто поставити товар на ваги з пакетиком, а повільно просунути його, таким чином іде вплив (навантаження) на датчик, який відповідає за вагу.

Популярні новини зараз
До 9,99 грн за куб: кому доведеться більше платити за газ Суцільний головний біль: 3 знаки Зодіаку, які не годяться в дружини Повістку отримають навіть ті, хто не оновив дані: нові правила призову в Україні В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення
Показати ще

Олександр Отдєльнов показує приклад, як це працює із сіллю. Початкова вага упаковки солі 1065 г, але після повільного руху за вагами, застеленим пакетом, вага солі збільшується до 1200 г, у результаті покупець переплачує за зайві 135 г.

Звичайно, це не такі великі гроші, якщо ви купуєте 500 г або 1 кг продукції, але для пенсіонерів з мізерною пенсією та ці гроші на рахунку.

Квітковий ринок, квіти, фото: Знай.ua
Квітковий ринок, квіти, фото: Знай.ua

Тому, якщо ви побачили на терезах поліетиленовий пакет, попросіть продавця його прибрати, якщо продавець відмовляється це робити, то краще нічого в нього не купувати. Вас точно хочуть обдурити на вазі.

Щоб обдурити покупця, зайві продавці йдуть на різні хитрощі. Часто ваги мають у своєму розпорядженні так, щоб покупець не бачив цифри. Пристрій завалюють товарами, щоб їх було важче розглянути, а потім озвучують зовсім іншу вагу та вартість товару.

Деякі ваги можуть бути оснащені секретною кнопкою, при натисканні на яку вага відразу збільшується.

Ринок продуктів, фото: Знай.ua
Ринок продуктів, фото: Знай.ua

Неточна вага, звичайно, не на вашу користь, покажуть і механічні ваги, розташовані під кутом. Така похибка допомагає продавцеві обдурити одного покупця на кількадесят гривень. Також продавець може непомітно підкладати на терези невеликий, але важкий брусочок.

Або ж кладуть пачку цигарок чи сірників біля механічних ваг. Туди можуть покласти магніт, а інший прикріпити на дно гирки. Так ваш товар завдяки магнітній силі покаже більшу вагу.

Нагадаємо, ВПО анонсували нову допомогу: значно полегшить тягар.

Раніше повідомлялося, росіянам підготували гідний "сюрприз": катувати струмом будуть цілком легально.

Також, евакуація з небезпечних регіонів України: як отримати безкоштовне житло та харчування.