Наступного тижня в Україні погодні гойдалки обіцяють бути дуже вражаючими. З 9 по 15 вересня на нас чекають атмосферні коливання.

Циклони півночі та центру Європи збираються активізуватися та підганять з півдня вологі та нестабільні повітряні маси. Це означає, що погода то радуватиме сонечком, то хмуритиме небо дощами та грозами.

Майже всі регіони країни побачать опади, які подекуди супроводжуватимуться поривчастим вітром. Незважаючи на дощі, температура буде вже звично високою, за винятком західних областей, де відчутиметься прохолода.

погода в Україні, фото pxhere
погода в Україні, фото pxhere

Метеоролог Ігор Кібальчич поділився подробицями погоди на кожен день:

Популярні новини зараз
Комуналка б'є по кишенях: за що можуть забрати квартиру у боржників Зима буде без світла: тривожний прогноз Безкоштовний громадський транспорт: хто з пенсіонерів має право на пільговий проїзд Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн
Показати ще

Понеділок, 9 вересня, почнеться спокійно. Вночі – без опадів, а от вдень південно-східні та деякі центральні регіони отримають порцію невеликих дощів із грозами. У решті областей – сухо. Вітер східний, у західних регіонах – південно-східний, 5-10 м/с. Вночі буде досить прохолодно: від +12 до +17 °С, але в заході всього +6…+12 °С. Зате вдень потеплішає до +23...+28°С, а на Закарпатті повітря може прогрітися до +30°С.

У вівторок, 10 вересня, стане більш насиченим у плані опадів. На Лівобережжі та місцями на заході пройдуть помірні дощі з грозами. Подекуди можливі сильні пориви вітру – до 15-20 м/с. Вночі температура становитиме +11…+16 °С, а на південному сході буде ще тепліше – до +21 °С. Вдень у середньому країною буде тепло – +24…+29 °С, хоча північному сході і заході місцями похолодає до +15…+20 °С.

погода в Україні, фото pxhere
погода в Україні, фото pxhere

Середа, 11 вересня, принесе дощі в західні регіони вночі та вранці, а на Одещині опади очікуються вдень. У решті областей – сухо. Вночі температура тримається в межах +13…+18 °С, а у південних та приазовських регіонах місцями до +21 °С. Вдень тепло, до +29 °С, але на заході відчутно прохолодніше – лише +15…+20 °С.

Четвер, 12 вересня обіцяє дощову погоду на південному заході, у центральних та місцями східних регіонах, причому грози можуть посилити ефект. У решті опадів не передбачається. Вітер міняє напрямки, на північному сході – південно-східний, 5-10 м/с. Вночі температура становитиме +13…+18 °С, на південному сході – до +21 °С. Вдень у західних регіонах буде прохолодно – +20…+25 °С, а ось у решті України спекотно – до +32 °С.

У п'ятницю, 13 вересня, короткочасні дощі очікуються на заході та в центральних регіонах. У решті областей без істотних опадів. Вітер південно-східний, поривами до 20 м/с у західних областях. Вночі температура +14…+19 °С, а вдень – до +32 °С.

погода в Україні, фото pxhere
погода в Україні, фото pxhere

Субота, 14 вересня, буде дощовою на заході та півночі країни. У решті областей – сухо. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Вночі тепло – +15…+20 °С, на південному сході до +22 °С, а ось вдень у західних областях температура опуститься до +14…+19 °С. В інших регіонах – літо триває до +31 °С.

У неділю, 15 вересня західні області, Одеса та Крим потраплять під дощі, тоді як у решті країни – сухо. Вітер південно-східний, до 12 м/с, із поривами на Лівобережжі. Вночі на заході буде свіжо – лише +5…+10 °С, вдень не вище +19 °С. В інших регіонах уночі буде +12…+17 °С, а вдень – від +25 до +30 °С.

Нагадаємо, ціни на продукти зростатимуть "поетапно": що купити зараз, щоб заощадити восени

Раніше ми писали про те, що в українців зможуть по-закону почати відбирати землю заради розвитку 4G: відомо, хто перший на черзі

Крім того, Знай.ua повідомляв, ТЦК очікує "велика чистка": чи ловитимуть ухилянтів далі