Повірка лічильників - процедура, яка проводиться регулярно, щоб переконатися у коректній роботі приладу та правильності нарахувань за комунальні послуги. Процедура обов'язкова, але під час воєнного стану діють дещо інші правила. Про це нагадали на урядовому порталі.

Періодична перевірка лічильників у деяких випадках проводиться за рахунок постачальника послуг, а часом платити доводиться споживачеві. Якщо відмовитися від процедури, то пристрій обліку буде визнаний недійсним і постачальник змінить метод розрахунку платіжок, що призведе до переплати.

Повірка лічильника. Фото: скрін youtube
Повірка лічильника. Фото: скрін youtube

Втім, у деяких випадках перевірку можна не проводити й такий прилад вважатиметься дійсним. Такий виняток діє тимчасово - до завершення воєнного стану.

Повірка електролічильника. Фото: скрін youtube
Повірка електролічильника. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Арештовувати рахунки стане простіше: Нацбанк готує зміни Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Так, проігнорувати перевірку можуть:

  • мешканці тимчасово окупованих територій (процедуру перевірки лічильників цієї категорії громадян слід пройти протягом трьох місяців після завершення військового стану);
  • жителі зони активних бойових дій (їм для перевірки приладів обліку надається шість місяців після закінчення військового стану).

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, зайві куби у платіжці – "заслуга" вашого лічильника: водоканальники попередили кожного.

Також наш портал інформував, розбіжності у розрахунках, заборгованість чи переплата: як уникнути казусів у комунальних платіжках.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, про "комуналку" забудете до весни: українцям допоможуть у опалювальний період - дадуть гроші та паливо.