Платіжна дисципліна українців погіршала і борги за комунальні послуги зростають дуже швидкими темпами. Однак ігнорування платіжок може мати сумні наслідки. Про заходи покарання боржників нагадав голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш у своєму telegram-каналі.

Українцям, які не платять за комунальні послуги, насамперед починають нараховувати пеню – 0,01% від суми боргу щодня. Паралельно постачальник надсилає листи із претензією та закликом погасити борг.

Борги за комуналку. Фото: скрін youtube
Борги за комуналку. Фото: скрін youtube

Якщо споживач не реагує і борг накопичується, то запускається інший механізм – суд, арешт рахунків та списання з них коштів. Виконавча служба може також заарештувати транспортний засіб, якщо боржник не має необхідної суми на банківських рахунках.

"Якщо грошей на рахунку немає – арешт рухомого чи нерухомого майна. Нещодавно через аукціон продали автомобіль, а кошти пішли на оплату боргу", - написав Андрій Карауш.

Популярні новини зараз
До 9,99 грн за куб: кому доведеться більше платити за газ Плату за світло нараховуватимуть по-новому Запас продуктів на кілька місяців: що купити в умовах війни Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати
Показати ще

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube
Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

Коли немає ні грошей, ні рухомого майна, яке могло б покрити суму боргу, то можна розглядати варіант конфіскації нерухомості, у тому числі житла.

Варто зазначити, що конфіскація житла – крайній захід. Вона може застосовуватися, якщо сума боргу перевищує 20 розмірів мінімальної зарплати і боржник не має іншого майна.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ось "звідки ноги ростуть": українцям розкрили секрет незрозумілих боргів за комуналку.

Також наш портал інформував, про "комуналку" забудете до весни: українцям допоможуть у опалювальний період – дадуть гроші та паливо.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, з квитанціями повна несподіванка: українцям розповіли про комуналку, ви робили неправильно.