В Україні банки почали масово блокувати картки клієнтів, які проводять операції з криптовалютою через p2p платформи. На таких платформах транзакції проходять з картки однієї фізичної особи на картку іншої. Часто ці операції використовують шахраї для відмивання незаконних коштів. Якщо ви проведете операцію з шахраєм, банк може заблокувати ваш рахунок.

Один з клієнтів ПриватБанку поділився на форумі Мінфін своєю історією: він перевів гроші за криптовалюту, отримав скриншот листування з біржі Binance від третьої особи, а його картку заблокували. Причиною стало те, що людина, яка перевела гроші, поскаржилася на шахрайство.

Шахраї мають багато способів заволодіти чужими рахунками або переконати жертву переказати їм кошти. Вони використовують рахунки так званих "мулів" (купують банківські картки з доступом до додатку, щоб отримати гроші від жертви і відразу вивести їх).

Один із популярних способів виведення вкрадених коштів — це купівля криптовалюти, яку неможливо відстежити. Якщо ви продаєте біткоїн напряму, без участі біржі, є ризик натрапити на шахрая, який пропонує вищу за ринкову ціну, щоб швидше позбутися крадених коштів.

Популярні новини зараз
Українців позбавляють відстрочки – що треба зробити негайно На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа До 9,99 грн за куб: кому доведеться більше платити за газ Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати
Показати ще

Шахраї, фото з відкритих джерел
Шахраї, фото з відкритих джерел

Після такого продажу ваш рахунок можуть заблокувати, оскільки жертва шахрайства звертається до банку та поліції. Служба підтримки ПриватБанку пояснює, що рахунок може бути розблокований після перевірки.

У разі блокування транзакції вам надішлють повідомлення з проханням надати необхідні документи для розблокування. Якщо всі дані підтвердяться, банк розблокує рахунок або транзакцію.

Нагадаємо, карта ПриватБанку і одразу мінус 20 тисяч гривень: українці залишаються без грошей

Раніше ми писали про те, що Приватбанк масово повертає гроші клієнтам

Крім того, Знай.ua повідомляв, легко втратити гроші: українці скаржаться на банкомати ПриватБанку