Вперше за довгий час Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський дав інтерв'ю авторитетному закордонному виданню. Сирський розповів журналістам те, що зміг повідомити публічно.

За словами головкому, Росія планувала розпочати нову атаку на Україну з Курської області ще до несподіваних маневрів ЗСУ біля державного кордону. На його думку, операція на Курщині була успішною.

Також в інтерв'ю для видання СNN Сирський заявив, що зараз для української армії набір нових сил - пріоритетне завдання.

Олександр Сирський, фото: Telegram
Олександр Сирський, фото: Telegram

Сирський зазначив, що, на його думку, операція "Курськ" виявилася успішною.

Популярні новини зараз
З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

"Вона знизила загрозу наступу противника. Ми не дали їм проявити активність. Ми перенесли бойові дії на територію ворога, щоб він відчув те, що ми відчуваємо щодня", - заявив Сирський.

Також Олександр Сирський виділив основні цілі операції: не дозволити Росії використовувати Курськ як плацдарм для нового наступу, відвернути сили Москви з інших регіонів, створити зону безпеки та запобігти транскордонним обстрілам цивільних об'єктів, взяти військовополонених та підняти моральний дух українських військ та нації в цілому.

Олександр Сирський, фото: Telegram
Олександр Сирський, фото: Telegram

"Ми перенесли бойові дії на територію супротивника, щоб він відчув те, що ми відчуваємо щодня", - додав Сирський.

Генерал уже знає, що путін перекидає під Курськ десятки тисяч військовослужбовців, включаючи найкращі десантно-штурмові підрозділи.

Визнаючи, що Україна стикається з величезним тиском у районі Покровська, стратегічного міста, яке вже кілька тижнів є центром бойових дій на сході України, Сирський стверджує, що ЗСУ вдалося зупинити просування російських військ.

Нагадаємо, Про "замах на Зеленського", Кирила Буданова та російські "консерви" в Україні.

Раніше повідомлялося, «Це цікавий момент, інтрига»: експерт розповів, чи підуть ЗСУ на Курчатов та Курськ.

Також, Олександр Мусієнко розповів, наскільки великою буде буферна зона ЗСУ на Курщині.