В Україні дуже довго ходили розмови про те, коли святкуватиме Різдво: 25 грудня чи 7 січня. Навіть незважаючи на ухвалений торік закон, багато хто залишається прихильниками 7 січня.

Але є ще одна країна, де все складно з Різдвом, і це Венелуела. Точніше, там все стало дуже легко, адже президент країни Ніколас Мадура своїм указом просто переніс свято на... 1 жовтня.

Погода на Різдво
Погода на Різдво

61-річний Мадуро має намір балотуватися на третій шестирічний термін, незважаючи на обурення опозиції та міжнародної спільноти щодо результатів виборів 28 липня.

"Зараз вересень і вже пахне Різдвом. Ось чому цього року, на знак поваги до вас, на знак подяки вам, я збираюся видати указ про перенесення Різдва на 1 жовтня" , — заявив Мадуро під час виступу по телебаченню в понеділок, 2 вересня.

Популярні новини зараз
Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів Зима буде без світла: тривожний прогноз Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації
Показати ще

Але не всі, схоже, бажають почати співати різдвяні гімни.

"Різдво має бути часом радості, сімейних зустрічей, вечірок, подарунків" , - сказав 3 вересня в Каракасі, столиці, 57-річний офісний працівник Хосе Ернесто Руїс.

"(Але) без грошей і з цією політичною кризою хто може повірити, що Різдво настане завчасно?"

Ніколас Кадуро, кадр з відео
Ніколас Кадуро, кадр з відео

Це не вперше, коли Мадуро змінює дату Різдва відтоді, як у 2013 році він прийняв кермо влади країною з католицькою більшістю від Уго Чавеса. Він робив це під час пандемії COVID-19, але ніколи не так рано. Крім того, цього року політичні настрої особливо напружені, навіть якщо Мадуро і сказав, що сезон прийде "зі миром, щастям та безпекою".

Схоже, цей крок спрямований на те, щоб відвернути увагу населення від гніву щодо виборів, які опозиція справедливо виграла.

Нагадаємо про церковний календар на вересень 2024 року: коли та які свята чекають віруючих.

Раніше ми повідомляли, що діти будуть під сильним захистом Господа: яку молитву повинна знати кожна мама.