Відключити одну квартиру від централізованого опалення або гарячої води в багатоквартирному будинку неможливо. Це можна зробити лише для всього будинку одночасно.

Щоб відключити будинок від централізованого опалення чи гарячої води, необхідно дотримуватися певних правил, які описані в Порядку відключення споживачів. Спершу потрібно розробити проєкт відключення, який враховує вимоги державних норм та схему теплопостачання.

Багатоквартирний будинок / фото: Pinterest
Багатоквартирний будинок / фото: Pinterest

Проєкт має передбачати:

  1. Опалення загальних і допоміжних приміщень будинку.
  2. Ізоляцію чи перенесення труб, якщо це необхідно.
  3. Заміна систем газо- або електропостачання, якщо потрібно.

Щоб отримати технічні умови для відключення, потрібно подати проєкт альтернативного опалення до АТ «Криворізька теплоцентраль» разом із рішенням про дозвіл від місцевих органів та документами про заборгованість по оплаті.

Тарифи на опалення / фото: Freepik
Тарифи на опалення / фото: Freepik

Популярні новини зараз
Зима буде без світла: тривожний прогноз Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Після відключення складається акт, який підписують всі сторони. Власники будинку отримують повідомлення про зміну або припинення договору на теплові послуги.

Тільки після всіх цих етапів відключення буде визнано законним і нарахування за теплові послуги буде припинено.