Починаючи з 1 січня наступного року, допомога на догляд за дитиною у Польщі збільшиться з 500 злотих до 800.

За інформацією влади, збільшення виплат відбудеться автоматично, ніяких заяв для цього подавати не потрібно. Про це пише видання ukrayina.pl.

Польські злоті, фото з відкритих джерел
Польські злоті, фото з відкритих джерел

З наступного року у Польщі розмір батьківської допомоги становитиме 800 злотих на кожну дитину до того моменту, поки вона не досягне повноліття.

Соціальну допомогу на дитину виплачує спеціальна соціальна установа та перерахує цю допомогу автоматично. Цей закон охоплюватиме усіх та стосуватиметься тих, хто станом на 1 січня 2024 року має право на отримання пільги. Про це буде надіслане повідомлення на спеціальній платформі.

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Допомога для утримання неповнолітніх дітей передбачена тільки для тих українців, які знаходяться у країні легально та виховують неповнолітніх дітей.

Народження дитини. Фото: Youtube
Народження дитини. Фото: Youtube

Якщо ці критерії виконані, варто подбати про такі документи:

  • ідентифікаційний номер польського зразка. Номер повинен бути самої особи, що подає допомогу та дитини, на яку буде виплачуватися ця допомога;

  • адреса електронної пошти;

  • номер банківського рахунку у Польщі.

Заява на отримання допомоги подається виключно онлайн. Для цього є спеціальний мобільний додаток, портал електронних послуг та електронний банкінг, який співпрацює з цією системою.

Нагадаємо, портал Знай інформував, чи працює статус "дитина війни" під час "повномасштабки" - чи можна отримати пільги та які

Раніше на порталі Знай повідомлялося, допомога для пенсіонерів на зиму: що можна отримати

Також, наш портал інформував, міжнародна організація роздає українцям готівку: пощастило мешканцям однієї області