З початком повномасштабного вторгнення вартість продуктів дуже швидко змінюється. Тому потрібно знати до чого готуватися перед походом до супермаркету.

В порівнянні з листопадом, всі фрукти виросли в ціні. Середня вартість на яблука та банани, опубліковані на Мінфін.

Яблука

Вартість яблук незалежно від сорту зросла. За даними Мінфіну, яблуко українське в порівнянні з листопадом, здорожчало на 2 гривні 9 копійок. В цей час сорт Айдаред зараз коштує 19,20 грн, тоді як в листопаді його можна було купити в середньому за 18,12 гривні. За найменшою ціною українське яблуко можна купити в Варусі - 13,90 грн, а найдорожча ціна - 17,90 грн в МегаМаркеті.

Ціни на яблука. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яблука. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Банани

Банани - один з найпопулярніших фруктів взимку. В порівнянні з листопадом, середня ціна зросла - майже на 5 гривень. Якщо місяць тому 1 кілограм бананів можна було купити за 53,01 грн, то зараз за 57,42 гривні. Найдешевше купівля вітамінів обійдеться в 49,90 в Варусі, а в Ашані, Метро та Новусі ціна тримається приблизно на одному рівні - 59,90 до 59,99 грн.

Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін
Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін

Хурма

Ціни на хурму різні та залежать від сорту. За даними сервісу GoToShop, хурма звичайна буде коштувати від 70 до 75,90 гривень. Найдешевше коштує хурма в Сільпо, а найдорожча пропозиція в Ашані. Інші види можна купити від 54,90 до 85,90 гривень.

Ціни на хурму. Фото: скрін GoToShop
Ціни на хурму. Фото: скрін GoToShop

Ціни на хурму. Фото: скрін GoToShop
Ціни на хурму. Фото: скрін GoToShop

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, спагетті будуть без кетчупу, а борщ без заправки: супермаркети шокували цінниками на соуси та спеції

Раніше портал Знай інформував, лише на свята? В Україні різко змінилися ціни на вершкове масло, твердий сир і молоко

Також наш портал повідомляв, не завжди винен покупець: що робити, якщо ненароком пошкодили товар у магазині