В Україні фіксується зростання цін на білокачанну капусту, моркву та цибулю. Як змінилися ціни показують дані моніторингу проекту EastFruit та порталу "Мінфін".

Виробники готові відвантажувати білокачанну капусту не дешевше за 7-10 гривень за кілограм, що в середньому на 20% дорожче, ніж минулого тижня.

Ціни на овочі, фото: Знай.ua
Ціни на овочі, фото: Знай.ua

Багато господарств не поспішають із реалізацією продукції, тому пропозиція досить обмежена. При цьому інтерес з боку оптових компаній не вщухає, і вони готові до вищих закупівельних цін. Така тенденція на ринку дає всі передумови для подальшого підвищення цін на капусту.

Аналітики наголошують, що на кінець листопада середня вартість білокачанної капусти на 13% вища, ніж за аналогічний період минулого року. Найближчими тижнями овоч може продовжити дорожчати.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Ціни на овочі, скріншот: YouTube
Ціни на овочі, скріншот: YouTube

Водночас для українців дорожчають інші овочі. Наприклад, у супермаркетах зросли цінники на моркву та цибулю.

Дані "Мінфіну" показують, що середній цінник на моркву збільшився з 8,50 до 9,08 гривні за кіло. При цьому у деяких торгових мережах за овоч просять 10,90 гривні за кіло.

Ціни на моркву. Фото: скрін Мінфін
Ціни на моркву. Фото: скрін Мінфін

Середня вартість цибулі піднялася з 12,53 до 13,18 гривні за кіло. У супермаркетах ціни на овоч коливаються в межах 12,20-14,90 гривні за кіло.

Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, сите життя обійдеться дорого: супермаркети переписали ціни на сардельки, сосиски та варену ковбасу.

Також наш портал інформував, хліб, вершкове масло та яйця: українці будуть віддавати більше грошей за звичні продукти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, до 100 гривень за кілограм: українців попередили про подорожчання цитрусових до Нового року.