Як правило, з приходом холодів ціни на овочі злітають через складності у їх вирощуванні та зберіганні. Цибуля і морква, хоч і показали деяке зростання, все ж таки залишаються доступнішими в порівнянні з деякими іншими овочами.

Це може бути обумовлено більш стійким урожаєм чи зниженням попиту них. Деякі супермаркети зберігають нижчі ціни на ці овочі, намагаючись утримати лояльність клієнтів.

Про актуальні ціни на популярні овочі повідомив сервіс GoToShop.

Цибуля - один з найдоступніших овочів на прилавках магазинів. У мережі Ашан його ціна становить 10,50 грн/кг, Сільпо – 11,30 грн/кг, а в ЕКО Маркеті – 11,90 грн/кг.

Ціни на цибулю / фото: GoToShop
Ціни на цибулю / фото: GoToShop

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Але вартість може коливатися: у Новусі цибуля коштує 13,19 грн/кг, а у Форі вже 13,90 грн/кг.

Однак ціни на деякі види цибулі, такі як біла або фіолетова, зросли і можуть досягати 15-20 грн/кг і більше. Кримська цибуля, що популярна, починає свою вартість від 99,99 грн/кг, досягаючи в деяких місцях до 200 грн/кг.

Ціни на фіолетовий лук / фото: GoToShop
Ціни на фіолетовий лук / фото: GoToShop

Щодо моркви, у супермаркетах Сільпо вона пропонується по 7,00 грн/кг, в Ашані та Варусі за 7,90 грн/кг, в ЕКО Маркеті - 8,25 грн/кг, у Новусі - 8, 89 грн/кг, а у Форі за 8,90 грн/кг.

Ціни на моркву / фото: GoToShop
Ціни на моркву / фото: GoToShop

Незважаючи на збільшення цін, цибуля та морква залишаються важливою частиною раціону багатьох людей, тому стежити за змінами в їхній вартості завжди корисно при складанні купівельного списку

Нагадаємо, ціни на йогурти почали "кусатися": побачивши, ви розлюбите молочку

Раніше ми писали про те, що сирна тарілка обійдеться у цілий стан: як змінилися ціни на популярний молочний продукт

Як повідомляв Знай.ua, українці можуть відмовитися від "рабських" умов: у важливому питанні поставили крапку