Українцям стає складніше забезпечити себе продуктами через активне зростання цін. Наприклад, м'ясна продукція вже під силу далеко не кожному гаманцю. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі "Мінфін".

Українців засмутили черговим подорожчанням. На цей раз на популярні м'ясні товари. Подорожчали сардельки, сосиски, а також варена ковбаса.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Сардельки і сосиски

Середній цінник на сардельки із сиром збільшився з 215,09 до 223,70 гривні за кілограм. Сардельки "Алан Женевські" із сиром злетіли в ціні майже на 49 гривень - із 297,78 до 346,50 гривні за кіло. Сардельки "Ятрань" молочні в середньому продаються за 118,31 гривні за кіло, що на 22 копійки дешевше, ніж у жовтні.

Ціни на сардельки. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сардельки. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Сосиски "Бащинський" філейні коштуватимуть у середньому 228,91 гривні за кілограм, що майже на 9 гривень дорожче, ніж у жовтні. Вартість продукту коливається від 219,00 до 234,70 гривні за кіло в залежності від торгової мережі.

Ціни на сосиски. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сосиски. Фото: скрін Мінфін

Ковбаса

Ковбаса варена "Ювілейна молочна" подорожчала з 94,57 до 96,90 гривні за 400 грамів. Ковбаса варена "Глобине докторська" злетіла у вартості майже на 24 гривні – до 254,00 гривні за кіло. Ковбаса варена "Алан докторська" порадувала ледь відчутним здешевленням - з 327,47 до 321,02 гривні за кіло.

Ціни на ковбасу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на ковбасу. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, сирна тарілка обійдеться в цілий стан: як змінилися ціни на популярний молочний продукт.

Також наш портал інформував, хліб, вершкове масло та яйця: українці будуть віддавати більше грошей за звичні продукти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, до 100 гривень за кілограм: українців попередили про подорожчання цитрусових до Нового року.