В українських супермаркетах спостерігається відчутний ривок цін на популярні овочі. Скільки доведеться заплатити за картоплю, цибулю та буряк, показують дані моніторингу на порталі "Мінфін".

Чим ближче до зими, тим дорожчими стають популярні овочі. Експерти не прогнозують рекордного подорожчання цієї зими, проте цінники вже не дуже невтішні.

Ціни на овочі, фото: Знай.ua
Ціни на овочі, фото: Знай.ua

Картопля

Середній цінник на картоплю піднявся з 8,89 до 13,78 гривні за кілограм. Вартість продукції в супермаркетах коливається в межах 12,30-15,90 гривні за кіло в залежності від торговельної мережі. Рожева картопля в середньому пропонується по 16,21 гривні за кіло, що майже на 3 гривні дорожче, ніж було у жовтні. Цінники у супермаркетах варіюються від 14,46 до 19,99 гривні за кіло.

Ціни на картоплю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на картоплю. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Цибуля

Середня вартість цибулі піднялася з 12,53 до 13,02 гривні за кілограм. У супермаркетах ціни починаються від 11,99 і досягають 14,90 гривні за кілограм. Синя цибуля злетіла в ціні з 29,34 до 43,26 гривні за кіло.

Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін

Буряк

Середній цінник на буряки піднявся більше ніж на 2 гривні – до 10,08 гривні за кілограм. Ціни на коренеплід коливаються в межах 8,70-11,90 гривні за кіло.

Ціни на буряк. Фото: скрін Мінфін
Ціни на буряк. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, цінники не для слабонервних: оливки, зелений горошок та кукурудза перетворюються на делікатеси.

Також наш портал інформував, українців попередили про подорожчання найважливішого продукту: без нього на кухні не обійтися.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, морозилки не вистачить: українські супермаркети оновили ціни на свинину, сало, курятину та яловичину.