77-річну пенсіонерку з Нової Зеландії оштрафували на австралійському кордоні за забутий у багажі курячий сендвіч.

Інцидент стався 2 травня, коли жінка прилетіла з міста Крайстчерч рейсом до аеропорту австралійського міста Брісбен. Під час митного контролю у її сумці було знайдено недоїдений бутерброд із куркою, який вона купила перед польотом в аеропорту та забула про нього. Про це повідомляє The New Zealand Herald.

Пенсіонерка та величезний штраф, фото: The New Zealand Herald
Пенсіонерка та величезний штраф, фото: The New Zealand Herald

За порушення правил ввезення продуктів рослинного та тваринного походження до Австралії на Джун винесли штраф у розмірі 3300 новозеландських доларів, що становить майже 2000 доларів США.

Співробітник прикордонної служби порадив жінці оскаржити суму штрафу. Однак спроби додзвонитися та домовитися про зниження суми виявилися марними – Джун змогла поспілкуватися лише з автовідповідачем.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Як розповіла пенсіонерка, представники Міністерства сільського господарства Австралії прокоментували ситуацію лише за півроку, коли до них звернулися журналісти видання NZH від імені постраждалої.

За словами Армстронг, вона поклала бутерброд у сумку перед польотом і забула про нього, оскільки при звіті митникам згадала лише про свої ліки. Сплатити такий штраф для неї та її чоловіка-пенсіонера – непосильне завдання.

"Всі, кому я розповідаю про цю ситуацію, просто в шоці і не можуть повірити", - обурюється Джун.

Представники австралійського Міністерства сільського господарства зазначають, що для ввезення м'ясних продуктів діють суворі правила через ризик розповсюдження хвороб. Тому за незаконне перевезення їжі на пасажирів передбачено штрафи до 4100 доларів США.

Пенсіонерка та величезний штраф, фото: The New Zealand Herald
Пенсіонерка та величезний штраф, фото: The New Zealand Herald

"Звичайно, ситуація виглядає абсурдно і викликає співчуття до літньої жінки. Але з іншого боку, слід розуміти і мотиви австралійських митників, адже йдеться про запобігання потенційним епідеміям”, - прокоментували юристи.

Нагадаємо, чоловік з найбільшим статевим органом не може знайти роботу: "Кожен раз, коли запрошують..."

Як повідомляв "Знай.uа", у жінки з мозку дістали живого черв'яка, а чоловік з'їв муху - хірурги не вірять своїм очам

Знай.uа писав, чоловіку не подобалися свої щоки, але "прибравши" їх, він 4 роки не зміг заплющувати очі: "Я був одержимий"