25 листопада 2023 року, у суботу, громада Світловодська, Кіровоградської області, проводила в останню путь свого героя, загиблого захисника України Валерія Володимировича Василенка.

22 листопада 2023 р. він загинув від раптової зупинки серця. А вже 24 листопада не стало його матері Анастасії Іванівни Тодосієнко – її серце не витримало горя втрати сина.

Похорон воїна ЗСУ, фото: Facebook
Похорон воїна ЗСУ, фото: Facebook

На центральній площі міста зібралися рідні, друзі, побратими та просто небайдужі люди, щоб разом помолитися, вшанувати пам'ять загиблого героя та провести його в останній земний шлях. Люди стояли, опустивши голови, тримаючи в руках квіти. Вони вкотре переконалися, що мужність та стійкість українських захисників викликає захоплення у всьому світі.

Але, на жаль, не всі повертаються додому живими. Ця безжальна і кривава війна забирає найкращих із наших героїв.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах
Показати ще

Дуже важко сприймати втрату захисників, складно знайти слова підтримки рідним полеглих. Валерія Василенка та його матір поховали разом на місцевому цвинтарі, під звуки Державного Гімну, який він так відважно захищав.

Похорон воїна ЗСУ, фото: Facebook
Похорон воїна ЗСУ, фото: Facebook

Похорон воїна ЗСУ, фото: Facebook
Похорон воїна ЗСУ, фото: Facebook

"Висловлюємо щирі співчуття сім'ї та близьким! Розділяємо ваше велике горе, нудьгуємо разом із вами. Життя – безцінна, душа – безсмертна, пам'ять – вічна!”, - йдеться на сторінці територіальної громади.

Нагадаємо, "психіка може ламатися": українців та росіян шокує раптове закінчення війни

Як повідомляв "Знай.uа", мама готувалася до похорону сина-воїна ЗСУ, який загинув під Бахмутом, але їй привезли не ту труну: "У цієї дитини..."

Знай.uа писав, "дронів потрібно багато": глава "Укроборонпрому" розкрив деталі про український "шахед" та інших безпілотниках