Підвищення щомісячного утримання суддів у відставці вже не раз викликало гострі дискусії в українському суспільстві. Суддя Олена Лісовська з Деснянського районного суду Києва була відправлена ​​у відставку зі щомісячним утриманням українським урядом.

Це сталося після виявлення деяких неприпустимих дій та прихованих даних.

Існують сумніви та невдоволення у зв'язку з тим, що вона зберігає свою недоторканність та отримує значні виплати, незважаючи на наявність серйозних порушень та контроверсій у її діяльності.

Про це повідомляє «Слідство.Інфо».

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Олена Лісовська / фото: Facebook Деснянського районного суду м. Києва
Олена Лісовська / фото: Facebook Деснянського районного суду м. Києва

Відомо, що Лісовська судила учасників Майдану та виносила постанови на підставі протоколів поліцейських, які містять помилки та фальсифікацію. Крім того, вона приховувала факт участі у розгляді справ про адміністративні порушення протестувальників, що спричинило хвилю обурення в українському суспільстві.

Незважаючи на виявлені порушення у деклараціях та підозри у приховуванні майна, Лісовська пройшла перевірку Вищою кваліфікаційною комісією суддів та залишилася на своїй посаді. Активісти висловлювали невдоволення з цього приводу, стверджуючи, що Комісія проігнорувала серйозні факти, які потребують звільнення.

Деснянський районний суд м. Києва / фото: Facebook
Деснянський районний суд м. Києва / фото: Facebook

Важко зрозуміти, чому Олена, яка стала об'єктом обурення громадськості через її діяльність та приховану інформацію у деклараціях, не була покарана, незважаючи на явні порушення. Подібні інциденти наголошують на важливості прозорості в роботі суддівського корпусу та необхідності ефективного контролю за їхніми діями.

Однак Олена Лісовська відправлена ​​до почесної відставки з гарантованим щомісячним утриманням, що сягає 100 тисяч гривень, за рахунок українського бюджету. За інформацією з джерела, Україна витратила 6,2 мільярда гривень на утримання суддів у відставці під час повномасштабного вторгнення.

Це викликає критику в умовах фінансової скрути і особливо в період вторгнення, коли витрачені на утримання суддів кошти могли бути використані для придбання дронів або автомобілів для військових.

Нагадаємо, син Кернеса розповів про таємничу смерть батька: "Потрібно було захопити владу"

Раніше ми писали про те, що людям доводиться сидіти без світла та тепла: журналіст Едуард Глеза розповів про ситуацію з електроенергією в Україні

Як повідомляв Знай.ua раніше, "ДТЕК хоче підняти ціни": експерт розповів, що буде з тарифом на електроенергію