Кориця – популярна спеція, яка широко використовується в кулінарії. Її використання дуже активне – в солодощах, м'ясі та рибі.

Але багато хто навіть не здогадується про те, що її можна додавати у горщики для квітів.

Кімнатні рослини. Фото: Youtube
Кімнатні рослини. Фото: Youtube

Проти грибка

Кориця – чудово запобігає розвитку грибка та інфекцій, які можуть знищувати наші рослини навіть дуже повільно та не помітно. Окрім того, різноманітні хвороби перешкоджають розвитку рослин. Кориця – натуральний фунгіцид, який активно можна використовувати у садівництві.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Для того, щоб кориця віддала свої корисні властивості рослині та вбила у ґрунті всі інфекції варто лише додати її до ґрунту. У ґрунті потрібно зробити невелике поглиблення, але не пошкоджуючи коріння. В кожне поглиблення варто налити столову ложку розчину кориці.

Кактус. Фото: скрін Ютуб
Кактус. Фото: скрін Ютуб

Як приготувати засіб від грибка

Розчин приготувати досить легко: половину столової ложки кориці потрібно додати до 2 літрів води. Суміш треба гарно розмішати та залишити на відкритому сонці на добу.

Захист рослин

Кориця стимулює ріст рослин, та активно захищає їх від паразитів. Вона наділена антисептичними властивостями, які активно запобігають розвитку грибкових інфекцій. Ця властивість кориці зможе допомогти і для вирощування розсади весною. Цю суміш можна підливати, щоб розсада була здоровою ще на етапі розвитку, а також, щоб ґрунт позбавити від паразитів та грибків. Кориця також здатна захистити рослини від мурах. Для цього варто зробити аналогічний розчин.

Нагадаємо, портал Знай інформував, ідеальний продукт для випічки: як змусити зелений банан "дозріти" за 15 хвилин

Раніше на порталі Знай повідомлялося, не тільки грошове дерево: які кімнатні рослини безпечні для собачок та кішечок

Також, наш портал інформував, як вберегти ялинки від "зимового грипу": кілька простих порад щодо догляду за хвойними деревами