Незважаючи на війну та швидкий початок обстрілів критичної інфраструктури росіянами, українці мужньо зносять усі труднощі, облаштовуючи своє життя у нових реаліях.

Як економити воду під час відключень стало одним із найактуальніших питань, оскільки у багатьох регіонах зараз є масове відключення. У тому, що українці незламні та обов'язково встоять, жодних сумнівів немає, проте нагадати, як економно використовувати воду зайвим не буде.

Запаси води, фото з вільних джерел
Запаси води, фото з вільних джерел

Якщо ви маєте запаси технічної води, сплануйте її раціональне застосування. Наприклад, не зливайте впусту воду в раковину, адже її можна використовувати в крайньому випадку для змиву унітазу.

Також, наприклад, овочі та фрукти намагайтеся мити в мисці, а не під проточною водою. Після цієї води можна використовувати для того, щоб полити домашні квіти.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

У той же час під час миття рук або посуду використовуйте електрокулер. Адже він дозовано подає воду, щоб ви менше використовували її у набагато меншій кількості.

Якщо питну воду грієте на чай, то беріть саме стільки, скільки потрібно на одну порцію. Віддайте перевагу приготуванню каші замість вареної картоплі, де треба воду зливати, а значить втрачати її дорогоцінні запаси.

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, як підготуватися до відключень світла: у YASNO проінструктували споживачів.

Раніше ми повідомляли, що українці мерзнуть, поки комунальників не видно: "Жодного працівника протягом дня".