Цього року зима розпочалася ще в листопаді та зненацька застала українців сильними поривами вітру та снігопадами. Багато наших громадян почали задумуватися над тим, як можна зекономити на драконівських рахунках за оплення.

Голова правління Асоціації "Нафта та Газ України" Андрій Закревський розповів "24 каналу", як можна зекономити на платіжках за тепло.

Опалення. Фото: скрін youtube
Опалення. Фото: скрін youtube

Фахівець зазначає про те, що котел можна використовувати погодинно і після відключення переводити в екорежим.

"Якщо є можливість, краще встановити систему індивідуального опалення, замість централізованого. Адже так ви маєте змогу самостійно визначати об'єми подачі тепла", – радить експерт.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Опалення, фото: Знай.ua
Опалення, фото: Знай.ua

Готуючи їжу на газовій плиті ви також економите на рахунках за опалення, адже у процесі виділяється значна кількість тепла, яка зігріває приміщення.

Якщо ж у вас централізоване оплалення, то ефективним буде встановлення терморегулятора на батареї. Так ви зможете значно скоротити витрати та опалювати приміщення лише тоді, коли вам буде дійсно це необхідно.

Центральне опалення, скріншот з відео
Центральне опалення, скріншот з відео

Щоб зберегти в оселі тепло також можна встановити тепловідбивальний екран позаду батареї, закрити щілини на вікнах та покласти на підлогу килими.

Також портал Знай.ua писав, що "Пішов у кіоск, купив картку на світ – 25 кВт": українці прощаються з передачею показників

Як повідомляв Знай.ua, видадуть теплі ковдри та засоби гігієни: українці можуть отримати важливу допомогу на зиму

Раніше ми писали про те, що українцям знову почнуть надсилати по одній платіжці за газ: чи платитимемо менше