У Міністерстві цифрової трансформації дали поради, як забезпечити собі доступ до Інтернету у разі відключення електрики цієї зими.

Вони надали рекомендації для збереження зв'язку від 4 до 72 годин за умов можливих блекаутів. Різні технології підключення, такі як xPON, FTTx, DOCSIS або xDSL можуть бути ключем до тривалості роботи інтернету без електроживлення.

Мобільний інтернет. Фото: Youtube
Мобільний інтернет. Фото: Youtube

Наприклад, оптоволоконне підключення xPON забезпечить підключеним користувачам зв'язок протягом трьох днів, проте це доступно лише половині користувачів. Понад 70% українців можуть залишатися в мережі через телефонний кабель, але з часом підтримки до 8 годин.

"Дізналися у провайдерів про найефективніші способи, які допоможуть забезпечити інтернет під час відключень. Він підійде українцям з різним типом інтернету в будинку та дозволить залишатися на зв'язку від 4 до 72 години”, – зазначили у Мінцифрі.

Популярні новини зараз
Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Незважаючи на те, що половина користувачів має доступ до оптоволоконного підключення, ця необхідна умова для більш тривалого та стабільного зв'язку під час відключення електрики.

Подбайте про інтернет / фото: Мінцифра
Подбайте про інтернет / фото: Мінцифра

У той же час, більш поширені технології підключення, такі як xDSL або FTTx, забезпечують доступ в інтернет, але у разі відсутності електроживлення вони надають зв'язок на більш короткий період до 8 годин.

Міністерство цифрової трансформації закликає користувачів вжити заходів для забезпечення зв'язку в умовах можливих блекаутів.

Рекомендується ознайомитися з альтернативними технологіями підключення та забезпечити собі необхідний резервний зв'язок у разі відключення електрики, щоб залишатися на зв'язку у важливі моменти.

Пам’ятайте, "drakonovskie" залишить у минулому відсотки та пеню: зв’язані руки грабіжницькому мікропозику

Раніше ми писали про те, що дочекалися: з 1 січня українські пенсіонери отримають 2600 грн надбавки, хто перший у черзі