Для всіх наших дорогих і шановних читачів, які під час походу на ринок або магазин уважно стежать за змінами в цінниках на головні продукти харчування, є відразу кілька важливих новин. Справа в тому, що великі українські мережі супермаркетів оновили цінники на цукор, пшеничний хліб та олію.

Відразу варто розповісти, що лідером підвищення цінників виявилася соняшникова олія. За словами експертів, на це впливають сезонні чинники.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin.

Ціни на олію, фото: Знай.ua
Ціни на олію, фото: Знай.ua

Вартість цукру

Згідно з відкритою інформацією, станом на 25 листопада, якщо порівнювати з тим самим періодом за минулий місяць, цінники солодкого продукту знизилися. Так, цукор минулого місяця можна було купити в середньому по 34,38 грн/кг, проте вже зараз середня вартість знизилася майже на гривню – 33,12 грн/кг.

Популярні новини зараз
Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення
Показати ще

Ціни на цукор, скріншот: Minfin
Ціни на цукор, скріншот: Minfin

Вартість пшеничного хліба

Вартість пшеничного хліба нарізного вагою 650 грамів знизилася з 32,04 грн. до 31,95 грн., а ось хліб нарізний "Цар Хліб" подорожчав із 33,08 грн. до 33,81 грн.

Ціни на хліб пшеничний, скріншот: Minfin
Ціни на хліб пшеничний, скріншот: Minfin

Вартість олії

Змінилися середні ціни і на олію: "Олейна" подорожчала із 54,77 грн. до 56,72 грн. за пляшку 850 мл, а "Щедрий Дар" подешевшав із 59,03 грн. до 53,35 грн. за 850мл.

Ціни на соняшникову олію, скріншот: Minfin
Ціни на соняшникову олію, скріншот: Minfin

Нагадаємо, Україні загрожує дефіцит продуктів та зростання цін на них – чого очікувати найближчими місяцями.

Раніше повідомлялося, на вітаміни доведеться "розщедритися": супермаркети змінили ціни на популярні фрукти.

Також, українці з картами "Ощадбанку" можуть купувати продукти за півціни: як скористатися знижкою..