Наприкінці теплої осені нашу країни накрила негода. У найближчий час метеорологи прогнозують сильний вітер, ожеледицю та снігопад. Енергетики попереджають про те, що через погані погодні умови можуть обриватися проводи лінії електропередачі.

Про це пише пресслужба Львівобленерго на сторінці Facebook.

Негода, скріншот: Youtube
Негода, скріншот: Youtube

Представники компанії розповіли українцям про те, як потрібно себе поводити у випадку, якщо ви стали свідком того, як обірвалася лінія електропередач.

Енрергетики пояснюють, що не варто наближатися ближче ніж на 8 метрів до лінії обриву. Вони також нагадали про те, що відходити від місця аварії потрібно спеціальними кроками.

Популярні новини зараз
Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Відходити з небезпечної зони потрібно "гусячим кроком" — зведіть ступні ніг разом, не відривайте їх одна від одної і від землі та пересувайтеся дрібними ковзаючими кроками",- йдеться в повідомленні.

Негода, фото: 061.ua
Негода, фото: 061.ua

Коли вам вдалося відійти у більш безпечне місце, повідомте оточуючих про небезпеку та викличіть оперативно-виїзну бригаду за екстренними номерами.

У компанії також нагадали про те, що слід негайно повідомляти екстрені служби за телефонами: 101, 112 або 103, якщо через негоду впали дерева або гілки чи травмувались люди.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, не пустили контролера - купуйте генератор: за що українцям відключатимуть електроенергію.

Також наш портал інформував, як убезпечити себе від невиправданих рахунків за електроенергію: порада від обленерго.

Крім того, ми писали, якщо виникли сумніви у справності електролічильника: українцям підказали, що робити.