22 листопада депутати прийняли закон, який вносить зміни щодо надання та використання відпусток. Вони торкнуться не лише цивільних, а й військових.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

відпустка
відпустка

Декретну відпустку буде важко отримати батьку без офіційного шлюбу. Це можна буде зробити через суд.

Відпустка з усиновлення дитини надається незалежно від віку самої дитини.

Популярні новини зараз
"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Буде збільшена відпустка без збереження зарплати. Максимальний термін надання працівникам відпустки без збереження зарплати за сімейними обставинами та з інших причин збільшать з 15 до 30 календарних днів на рік.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Щорічну відпустку можна поділити на декілька частин не тільки за бажанням працівника, але й за необхідності у роботодавців.

Право на відпочинок у зв'язку з усиновленням дитини надаватимуть незалежно від віку дитини.

Роботодавці матимуть право відмовляти працівникам у наданні будь-яких видів відпусток (окрім у зв'язку з вагітністю та пологами, догляду за дитиною) під час воєнного стану, якщо такі співробітники працюють на об'єктах критичної інфраструктури, оборонних підприємствах чи виконують мобілізаційні завдання.

Роботодавці. Фото Freepik
Роботодавці. Фото Freepik

Військовослужбовцям нададуть право на відпочинок упродовж 60 днів з виплатою двомісячного грошового забезпечення.

Нагадаємо, портал Знай, інформував до майже 22 тисяч гривень: українцям підвищать заробітну плату

Раніше на порталі Знай повідомлялося, Дефолт в Україні? Економіст пояснив, що це означає для українців та в чому вигода для держави

Також, наш портал інформував, В Україні подорожчала комуналка: за що доведеться платити більше