За даними в відкритих джерелах зараз в Україні близько 5 мільйонів людей мають статус внутрішньопереміщених осіб.

Але тепер гроші переселенці отримуватимуть по новому. Про це повідомили Мінреінтеграції на офіційній сторінці.

Допомога ВПО, скріншот: YouTube
Допомога ВПО, скріншот: YouTube

Нові строки для оформлення виплат

Виплати ВПО зможуть оформити протягом 15 днів після повернення в Україну. Це стосується лише тих, то оформлює їх вперше.

Популярні новини зараз
Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Обов'язкове працевлаштування

Людина працездатного віку повинна влаштуватися на роботи протягом 3 місяців (з дня призначення виплат). Якщо роботи немає, то таким громадянам краще стати на облік в центрі зайнятості. Окрім цього переселенці зможуть отримати грант на бізнес або навчання.

Виплачуватимуть грошову допомогу довше

Якщо територія, звідки переїхали ВПО повернулася під контроль України або там закінчилися військові дії, то отримання допомоги триватиме ще три місяці після цього.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Виплати подовжать ще на півроку

Раніше особам, які поверталися на минуле місце проживання, виплати припинялися. Але згідно зі змінами, українці, яких евакуювали з 1 серпня 2023 року повторно, зможуть отримувати гроші ще протягом шести місяців. Щоб отримувати виплати, їх повинні зареєструвати в списки військові адміністрації. Проте якщо людина виїхала сама або з волонтерами, то їй потрібно звернутися до ОВА.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, все може вирішитися найближчим часом: правило для пенсіонерів хочуть змінити

Раніше портал Знай інформував, три платіжки за розподіл газу: які з них потрібно сплачувати

Також наш портал повідомляв, через це ви платите шалені суми за світло: як зменшити платіжки з електроенергії