В українських супермаркетах продовжують дорожчати різноманітні категорії продуктів, у тому числі м'ясні. Наприклад, бекон, буженина та ковбаски вже під силу не кожному гаманцю. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі "Мінфін".

Популярні м'ясні продукти стають у прямому значенні на вагу золота. Цінники змушують схопитися за серце, адже ростуть практично без упину.

Супермаркет, скріншот: YouTube
Супермаркет, скріншот: YouTube

Бекон

Бекон "Укрпромпостач" у середньому продається за 398,63 гривні за кілограм. Для порівняння – у жовтні цінник був на рівні 397,16 гривні за кіло. Вартість продукту варіюється від 379,00 до 414,00 гривні за кіло в залежності від супермаркету.

Водночас бекон "Ятрань козацький" у ціні не змінився - 319,90 гривні за кіло.

Популярні новини зараз
"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Ціни на бекон. Фото: скрін Мінфін
Ціни на бекон. Фото: скрін Мінфін

Буженина

Буженина "Ятрань" у середньому продається по 493,83 гривні за кілограм, що відповідає жовтневому ціннику. Діапазон цін у супермаркетах досить широкий - від 464,40 до 519,00 гривні за кіло.

Буженина "Ятрань" запечена з чорносливом також продається на "вага золота" - 537,60 гривні за кіло.

Ціни на буженину. Фото: скрін Мінфін
Ціни на буженину. Фото: скрін Мінфін

Ковбаски

Ковбаски "Алан мисливські напівкопчені" подорожчали з 529,03 до 552,17 гривні за кілограм. У деяких торгових мережах вартість продукту сягає 600 гривень за кілограм.

Ціни на ковбаски. Фото: скрін Мінфін
Ціни на ковбаски. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, свято для гаманців: як змінилися ціни на буряки, моркву та часник.

Також наш портал інформував, борщу багато не буває: супермаркети порадували цінниками на деякі продукти для страви.

Крім того, ми писали, не тільки свинина стала "золотою": українцям показали свіжі ціни на курятину та яловичину в листопаді.