Опалювальний сезон триває — десь нещодавно, десь уже цілий місяць, проте це той самий період, коли нам потрібно бути особливо пильними через можливі масові повітряні атаки росіян по критичній інфраструктурі України.

Минулого року це призвело до віялових відключень електроенергії, до багатогодинних блекаутів. У 2023 році все може повторитися, але всі вже мали підготуватися до такого результату.

Електроенергія. Фото: скрін youtube
Електроенергія. Фото: скрін youtube

Зараз на офіційній сторінці Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України в соціальній мережі Facebook з'явилася інформація про готовність до атак дронами та ракетами.

"Перший рівень захисту – будівництво габіонів та біг-бігів. На сьогоднішній день Агентство відновлення захищає 90 об'єктів у 21 області від уламків дронів та ракет”, - йдеться у публікації.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Габіони - мішки з піском, які були скріплені металевими клітинами. Другий рівень захисту полягає в будівництві навколо основної мережі "Укренерго", бетонних конструкцій для захисту від прямого влучення шахедів. Таким чином вдалося захистити 22 підстанції, 6 десятків автотрансформаторів.

І останній рівень захисту - комбінований. Він дозволить уникнути руйнувань вже під час прямого влучення найпотужніших ракет. Однак чи це допоможе— покаже час.

Нагадаємо, вибухи можуть накрити Україну: скільки ракет приготували окупанти

Як повідомляв "Знай.uа", поки росіяни будують заводи з дронами, у Києві перед зимою оновлять газони: скандальний тендер більш ніж на 2 мільйони

Знай.uа писав, ворог битиме: українцям радять готуватися до тривалих відключень