Андрій Пишний представив план під назвою POWER BANKING, розроблений центральним банком та урядом України для забезпечення безперебійної роботи банків та системи платежів в умовах тривалого відключення електроенергії та зв'язку.

Цей план, який є каскадною системою рішень та протоколів, покликаний підтримувати взаємодію НБУ з банківською системою, навіть за масштабних атак з боку агресора.

відділення ПриватБанку
відділення ПриватБанку

POWER BANKING — надійний захист від російських атак на енергетичну інфраструктуру. У інтерв'ю The Banker Пишний стверджує, що план складається з кількох рівнів, забезпечуючи роботу не менше ніж 35% мережі відділень ключових банків в умовах довгострокової відсутності електрики або зв'язку:

"Перший рівень – це НБУ та система протоколів центрального банку, яка дозволяє йому працювати та виконувати свої функції за будь-яких умов. За повної або часткової втрати зв'язку, відсутності транспорту, стабільного зв'язку з персоналом запрацює система повідомлень, перевезення персоналу, обміну повідомленнями. Другий рівень – співпраця та взаємодія між НБУ та банківською системою для забезпечення її функціонування в умовах тотального відключення електроенергії чи відсутності зв'язку”, — розповів в інтерв'ю Пишний.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Мапа банків по країні. Фото: НБУ
Мапа банків по країні. Фото: НБУ

В даний час мережа POWER BANKING включає понад 2360 відділень (понад 50% усіх банківських відділень) з автономною енергією та зв'язком. Зазначені відділення відомі громадянам України та забезпечені карткою та контактною інформацією для взаємодії з місцевою владою.

"Після активації протоколу POWER BANKING немає значення, клієнтом якого банку ви є, — каже Пишний, — ви стаєте клієнтом усієї мережі відділень POWER BANKING. Це загальнонаціональна мережа"

Також банківський сектор розгорнув пункти незламності у відповідь на часті атаки на енергетичну інфраструктуру. Ці місця надають базові послуги у разі відсутності світла або опалення, включаючи живлення, зарядку пристроїв, а деякі з них також надають можливість переведення в готівку, що особливо актуально в адміністративних будівлях.

Як повідомляв Знай.ua раніше, "кешбек не нараховується": Monobank попередив клієнтів

Вам буде цікаво дізнатися, перевірте, щоб не платити штраф: до МВС звернулися до водіїв із важливим нагадуванням

Також наш портал інформував, вони програють битву, щоб виграти війну: знаки Зодіаку з гостро розвиненим інтелектом