З початком повномасштабного вторгнення кількість внутрішньопереміщених осіб зросла. Тому, для цієї категорії українців оформили відповідні грошові виплати.

Частіше всього виплати припиняються через технічні помилки. Про те чому припиняються виплати та як їх відновити пише "OBOZ.UA".

Допомога ВПО, фото: Facebook
Допомога ВПО, фото: Facebook

До кого звертатися для відновлення виплат

Якщо внутрішньо переміщена особа не отримує допомогу від держави понад місяць, то їй необхідно звернутися до Міністерства реінтеграції або ж до Офісу уповноваженого з питань ВПО. В Міністерстві соціальної політки стверджують, що українці, які мають право на виплати отримують їх 100%, але через технічні причини вони можуть припинятися. Щоб відновити грошову допомогу від держави просто - потрібно здійснити лише один дзвінок.

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Для з'ясування причин відсутності виплат, українці можуть звернутися за номерами:

1) гаряча лінія Мінреінтеграції - 15-48,

2) номер Офісу уповноваженого з питань ВПО - +38 (066) 813-62-39.

ВПО. Фото: скрін youtube
ВПО. Фото: скрін youtube

Після того як ви громадянин зі статусом ВПО звернеться особисто, дані перевірять, а кошти відправлять. Претендувати на виплати можуть українці, які переїхали з територій, де тривають або були бойові дії, або з громад, які перебувають під тимчасовою окупацією.

Зараз виплати для ВПО становлять: 3000 гривень для дитини або дорослого з інвалідністю та 2000 гривень для дорослих людей.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, українцям пояснили необхідний нюанс: чи можна оформити повторно

Раніше портал Знай інформував, їх досі можна отримати: кому передбачена солідна допомога від ООН, не втрачайте шанс

Також наш портал повідомляв, 86 тисяч на всю сім'ю: в Україні відкрили прийом заявок на отримання фінансової підтримки