Росіяни щоночі атакують Україну шахедами та намагаються зруйнувати нашу енергосистему. Завдячуючи нашим Збройним Силам та бійцям ППО, ми даємо гідну відсіч окупантам. Однак влада попереджає про те, що ця зима може бути не легшою за минулорічну.

Українці без світла, фото Getty Images
Українці без світла, фото Getty Images

В "Укренерго" пояснили про те, чи зможе наша енергетична система витримати обстріли об'єктів енергетичної інфраструктури та чи варто нам сильно нервувати через можливе повторення минулорічного сценарію.

Про це розповів голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький в ефірі Media Center Ukraine.

"Ризики є, 800 ракет – це немалий ресурс для того, щоб щось пошкодити в нашій енергосистемі. Але точно не треба панікувати," – потішив очільник "Укренерго".

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Українці без світла, фото: Unian
Українці без світла, фото: Unian

Однак краще громадянам все-таки приготуватись до будь-яких "несподіванок" від країни-агресорки та запастись базовими речами на випадок блекауту.

Кудрицький пояснив, що проблеми можуть виникнути саме через обстріли, однак якщо нашим захисникам вдасться успішно відбити атаки ворога, то наша енергосистема протиримається без колапсів.

"Але енергосистема України витримає будь-які атаки з боку ворога і в весну увійдемо з робочою енергосистемою. Думаю, що всі будемо зі світлом теж", – пообіцяв посадовець.

Раніше портал Знай повідомляв, відключення світла на підході: українцям розповіли, як не загробити електроприлади.

Також наш портал інформував, як убезпечити себе від невиправданих рахунків за електроенергію: порада від обленерго.

Крім того, ми писали, якщо виникли сумніви щодо справності електролічильника: українцям підказали, що робити.