В Україні хочуть кардинально змінити підхід до державно підтримки людей із інвалідністю. Замість мізерних виплат їм нададауть можливість працювати та отримувати заробітну плату.

Про це повідомала глава Міністерства соціальної політики України Оксана Жолнович.

Особи з інвалідністю, кадр з відео
Особи з інвалідністю, кадр з відео

Очільниця зазначила, що через повномасштабне вторгнення кількість людей із інвалідністю суттєво зросла та буде продовжувати збільшуватись.

Вона заявила про те,що держава хоче повернути таких громадян, наскільки це можливо, до нормального життя та надати можливість самостійно заробляти собі на життя.

Популярні новини зараз
Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Особи з інвалідністю. Фото: Youtube
Особи з інвалідністю. Фото: Youtube

"Наприклад, якщо людина пройшла якісну реабілітацію, ми забезпечили її протезом, перенавчанням, допомогли облаштувати, з урахуванням її особливих потреб, житло і робоче місце, і, якщо вона хоче працювати, надали їй роботу, яка приносить 10 000 – 20 000 гривень, чи є сенс виплачувати їй пенсію в 2 тисячі гривень і обмежувати трудові права?", – вважає міністерка.

Очільниця зазначила про те, що буде набагато ефективніше, якщо направити ці гроші на облаштування робочого місця із врахуванням потреб людини з інвалідністю.

Особи з інвалідністю. Фото: Youtube
Особи з інвалідністю. Фото: Youtube

"Думаю, що замість мізерної виплати, людині буде краще отримувати якісні соціальні послуги, що забезпечить її економічною стабільністю. Це ж набагато ефективніше", – додала очільниця.

Нагадаємо, масштабне підвищення пенсій: хто отримає збільшені виплати першими.

Раніше повідомлялося, що субсидія може бути навіть боржникам: українцям показали "лазівку".

Також, гуманітарні набори з усім необхідним: українцям пропонують нову допомогу.