Водіям нагадали про правила безпечного водіння, які, зокрема, передбачають наявність в автомобілі аптечки. Відповідне повідомлення з'явилося на офіційній facebook-сторінці Головного сервісного центру МВС.

Українським водіям нагадали про необхідність мати в автомобілі аптечку. Це насамперед може врятувати життя, а в другу – від штрафу.

Аптечка, скріншот: YouTube
Аптечка, скріншот: YouTube

"Ви давно перевіряли комплектацію своєї автомобільної аптечки? У Тиждень Безпеки Дорожнього Руху нагадуємо про це. Від нашого ставлення до безпеки, знання основ домедичної допомоги та культури донорства крові може залежати чиєсь життя", - йдеться у повідомленні.

Варто скасувати, що через відсутність аптечки водія можуть оштрафувати на 340 гривень. Зазвичай поліцейські кваліфікують це як порушення 1 ст. 121 КУпАП. Втім, є виняток. Наприклад, у приватному авто, яке не використовується для пасажирських перевезень, наявність аптечки має запобіжний характер.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Водiй. Фото: скрін youtube
Водiй. Фото: скрін youtube

Щодо транспорту, який використовується для перевезення людей, то відсутність аптечки може обернутися штрафом у розмірі 680 гривень. При повторному порушенні можливе позбавлення прав на 3-6 місяців.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у МВС нагадали правила, про які часто забувають водії: ігнорування може коштувати дуже дорого.

Також наш портал інформував, хочеш кататися, доведи в суді: в Україні власників "євроблях" штрафують на 170 тисяч, як уникнути покарання.

Крім того, ми писали, розмитнення авто під час воєнного стану: водіям нагадали важливі правила.