Яйця за осінь додали до цінника 15 гривень. Продукт ймовірно буде дорожчати до грудня. Ціни на корисний продукт можуть досягти 75 гривень за десяток.

Про це повідомив аналітик Українського клубу аграрного бізнесу Максим Гопка.

Ціни на яйця, скріншот: Minfin
Ціни на яйця, скріншот: Minfin

На ціну яєць вплинула сезонність. Минулого року у жовтні ціни стали буквально "золотими" та коштували 80 грн за 10 штук.

Влітку ціна знизилася до 35 грн за десяток, а зараз середня ціна складає 55 грн за десяток.

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Наприклад за даними аналітичного сайту Мінфіну, ціна за десяток яєць торгової марки "Квочка" знизилася з 55,75 до 53,75 гривень.

Ціни на курячі яйця виробника "Ясенсвіт" збільшилися, зокрема, вартість десятка яєць піднялася з 53,84 гривень до 55,76 гривень.

Також ціни на упаковку з 30 штук зросли із 159,80 гривень до 170,35 грн.

Ціни на яйця. Фото скрішнот з Мінфін
Ціни на яйця. Фото скрішнот з Мінфін

У минулому році складна ситуація із пропозицією яєць була пов'язана зі зменшенням поголів'я курей та руйнуванням птахофабрик.

Також на виробництво вплинув дефіцит електроенергії через масовані ракетні обстріли росії. Підприємства були змушені витрачати кошти на джерела альтернативного живного, що також вплинуло на ціннник.

Ціни на яйця, скріншот: Minfin
Ціни на яйця, скріншот: Minfin

Весною проблеми із світлом вирішились, що призвело до падіння цін.

"До кінця року реальна вартість може встановитися у середньому на позначці 60-70 грн. Виросла також і собівартість виробництва, особливо на електроенергію. Наразі ще дещо стримує ціни низька вартість кормів та протеїнових компонентів", - пояснює аналітик.

Нагадаємо, сир , ковбаса та оливки не для "худих" гаманців: як змінилися ціни в супермаркетах

Раніше ми писали про те, що можна знову налягати на салати: фермери несподівано почали знижувати ціни на помідори та огірки.

Як повідомляв Знай.ua, в Україні дорожчає вершкове масло: у чому причина і що буде з цінами далі