Багато українців, які перебувають за кордоном, вирішили повернутися до рідної країни. В умовах воєнних потрясінь українська медична система продовжує залучати наших громадян своїми перевагами.

Головною причиною є те, що лікарі та медичний персонал в Україні мають високий рівень професіоналізму, що у поєднанні з сучасним обладнанням створює сприятливі умови для лікування різних захворювань.

Біженець. Фото: скрін youtube
Біженець. Фото: скрін youtube

Агенство ООН у справах біженців заявило, що близько 300 000 українців, які мешкають у Європі, регулярно повертаються в Україну, щоб отримати якісне медичне обслуговування. Про це повідомляється на сторінці в The New York Times.

Історії українців про повернення додому заради відвідування лікаря наголошують на позитивному досвіді таких ризикованих рішень. Громадяни розповідають, що насамперед це пов'язано з економічними вигодами у галузі охорони здоров'я.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

"В Україні медицина просто краща. Це дешевше, швидше, лікарі уважніші. Ось чому я їду сюди, щоразу, коли виходить", — пояснила Людмила, яка повернулася додому через УЗД щитовидної залози.

Людмила Гуренчук із сином на півдні Франції, фото The New York Times
Людмила Гуренчук із сином на півдні Франції, фото The New York Times

Коли українці Людмилі Гуренчук та її синові знадобилося звернутися до лікарів, вони пройшли 2000-кілометровий шлях, промінявши французьке містечко неподалік Сен-Тропе на Київ, яке регулярно зазнавало ударів безпілотників і ракет.

Порівняно з деякими зарубіжними країнами, медичні послуги в Україні дійсно часто надаються за доступнішими цінами. Це стає значущим фактором, особливо для тих, хто не має страховки або обмежених фінансових можливостей.

Людмила Гуренчук на прийомі у лікаря, фото The New York Times
Людмила Гуренчук на прийомі у лікаря, фото The New York Times

Громадяни також наголошують на довірі до нашої медицини. Можливість спілкування рідною мовою, розуміння менталітету та культурних особливостей створюють комфортні та сприятливі умови для отримання необхідної допомоги.

Українка Майя Габрук так само зіткнулася з проблемою медичного обслуговування в Лондоні, де їй довелося чекати два тижні, щоб потрапити до лікаря через сильний біль у горлі. В результаті вона отримала лише слабке знеболювальне.

Повернувшись до свого рідного Дніпра, місцеві лікарі виявили проблему – інфекцію в зубі мудрості, яку довелося видалити. Цей випадок наголошує на відмінностях у медичному обслуговуванні в різних країнах.

"На все пішло п'ять днів - дістатися Дніпра, сходити до лікаря, повернутися до Лондона - порівняно з двома тижнями у Великій Британії. Поїздка того варта", — розповіла Майя.

Нагадаємо, українцям готують новий податок: це стане справжнім "сюрпризом"

Раніше ми писали про те, що має бути запас: українців попередили перед можливим обстрілом