Українським сім'ям, які постраждали від повномасштабної війни, пропонують нову гуманітарну допомогу. Хто і що може отримати, повідомляє Центр допомоги ВПО.

В Україні зростає кількість громадян, які постраждали від російської агресії. Багато хто втратив все і потребує елементарної допомоги. Для таких категорій діють програми підтримки у різних куточках країни.

Гуманітарна допомога. Фото: скрін youtube
Гуманітарна допомога. Фото: скрін youtube

Так, наприклад, внутрішньо переміщені сім'ї, зареєстровані у місті Олександрія на Кіровоградщині, можуть отримати гуманітарні набори з усім необхідним. У пріоритеті надання допомоги новоприбулим сім'ям, які складаються із трьох і більше осіб.

"Пріоритети надаватимуться новоприбулим сім'ям, зареєстрованим в Олександрійській громаді з 01.05.23, які складаються з 3-х і більше осіб", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Гуманітарна допомога. Фото: скрін youtube
Гуманітарна допомога. Фото: скрін youtube

Як сім'я можуть вибрати гігієнічний набір або набір посуду. Додатково при отриманні обраного набору можна взяти ще три позиції необхідних для сім'ї речей:

  • матрац;
  • ковдра;
  • плед;
  • подушка;
  • постільна білизна;
  • рушники.

Допомога ВПО. Фото: скрін https://t.me/oleksandriiadopomoga
Допомога ВПО. Фото: скрін https://t.me/oleksandriiadopomoga

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, надішліть заявку – заберіть на "Новій пошті": українцям видають набори продуктів, побутової хімії та засобів гігієни.

Також наш портал інформував, розпочалася реєстрація на гуманітарну допомогу: хто з українців може безкоштовно отримати продукти.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, купівля валюти, депозит і нове авто: у Міністерстві соціальної політики відповіли з приводу скасування виплат ВПО.