Борщ - легендарна українська страва, відома далеко за межами нашої країни. Багато українців не уявляють свого життя без традиційного борщу.

Ціни змінюються, а продукти з овочевого набору то додають в ціні, то стають доступнішими. Відомо, що протягом осені овочі додали в ціні, але за словами експертів вже до кінця року їх вартість стабілізується. Про це заявила Тетяна Попович, керівник відділу маркетингу оптового ринку сільськогосподарської продукції в коментарі "Телеграф".

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

Попри те, що до початку повномасштабного вторгнення більшістю овочів забезпечувала українців Херсонщина, зараз дефіциту цієї категорії продуктів немає. Вдалося це зробити шляхом збільшення обсягів виробництва на західній частині України.

За словами виробників овочів, врожайність зросла в середньому на 10-15%. Тому, вартість моркви картоплі, буряка та цибулі коливається. Експерт розповідає, що з усього борщового набору подорожчала найбільше картопля, а от цибуля та морква навпаки рекордно дешевшають. Білоголова капуста подешевшала на 25%, в той час як буряк здешевшав на 20%.

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Овочі та фрукти. Фото: скрін youtube
Овочі та фрукти. Фото: скрін youtube

Проте така ситуація не збережеться до кінця 2023 року. Ціни стабілізуються вже взимку, коли комерційні сховища вже будуть відкриті.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, не лише свинина стала "золотою": українцям показали свіжі ціни на курятину та яловичину у листопаді

Раніше портал Знай інформував, українські супермаркети оновили ціни на гарніри: що подорожчало, а що подешевшало

Також наш портал повідомляв, листопадовий огляд цін в Україні: цукор та сіль дешевшають, вартість борошна піднімається