Пенсіонерам стало набагато важче виживати, адже виплати більшості зовсім не відповідають рівню інфляції. Особливо важко українцям, які одержують мінімальні пенсії. Проте невдовзі пенсіонерам мають підняти "мінімалку", повідомляє "24 Канал".

У планах уряду кілька підвищень пенсійних виплат 2024 року. Зокрема, подбають про найбідніших пенсіонерів, які отримують мінімальну виплату.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Так, з 1 січня 2024 року відбудеться перерахунок прожиткового мінімуму – він зросте до 2920 гривень. Автоматично "підтягнуті" і пенсії, які залежать від цього показника.

Що буде із пенсіями?

Українці, які отримують мінімальні пенсії, можуть розраховувати на підвищення виплат на 268 гривень, до 2361 гривні.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Пенсіонерки, кадр з відео
Пенсіонерки, кадр з відео

Звісно, ​​більше пощастить пенсіонерам із максимальними виплатами. Цій категорії до пенсії додадуть 2680 гривень та розмір виплати збільшиться до 23610 гривень.

Варто зазначити, що пенсії українців зростуть і за рахунок збільшення надбавок за особливі заслуги та доплати, які залежать від прожиткового мінімуму. Також зміниться розмір деяких соціальних виплат.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українців позбавляють субсидії в опалювальний сезон: у ПФУ назвали причину та як відновити виплати.

Також наш портал інформував, у 2024 році індексацію пенсій буде зроблено "по-новому": літніх українців хочуть порадувати.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, передають дані колекторам, щоб вибити борги з пенсіонерів: українка розповіла всю правду про компанію "Yasno".