Платіжки за комунальні послуги можуть "з'їдати" менше грошей, якщо дотримуватись елементарних правил. Так, українцям назвали один зі способів заощадити на електроенергії. Порадами поділилися фахівці "Закарпаттяобленерго".

Енергетики заявляють, що кожен споживач може почати економити на електроенергії, не порушуючи звичайний порядок життя.

Платіжки за електроенергію Фото: скрін youtube
Платіжки за електроенергію Фото: скрін youtube

"Суттєве значення мають нюанси, адже велика загальна економія складається зі, здавалося б, дрібниць. Наприклад, важливо дотримуватися рекомендацій із використання побутової техніки", - зазначили в обленерго.

Наприклад, якщо холодильник поставити впритул до плити або батареї, то витрата електроенергії збільшиться в рази, адже пристрою доведеться працювати посилено, щоб охолоджувати продукти.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Холодильник. Фото: скріншот youtube
Холодильник. Фото: скріншот youtube

Холодильник "з'їдатиме" більше кіловат, якщо ставити в нього гарячу їжу. Приготувавши страву, краще дати їй охолонути і тільки потім ставити в холодильник.

Морозилка, скріншот: YouTube
Морозилка, скріншот: YouTube

Що стосується морозилки, то їй також слід приділяти увагу. Лід на стінках призводить до інтенсивного споживання електроенергії - на 15-20% більше.

Енергетики зазначають, що навіть дотримуючись цих правил, то суми у платіжках за світло вже будуть іншими.

Раніше портал Знай повідомляв, коли українцям можуть підвищити тарифи на світ: міністр енергетики назвав приблизні терміни.

Також наш портал інформував, цифри на лічильнику дуже здивують: українцям зробили важливу заяву про електроенергію та воду.

Крім того, ми писали, на українців чекають нові графіки відключення світла: гендиректор "Yasno" розповів про зміни та підготовку до зими.