Депутати прийняли зміни до законодавства, що стосуються соціального забезпечення переселенців. Внутрішньо переміщені особи мають право на безоплатне тимчасове проживання до завершення воєнного стану.

Про це повідомив нардеп із парламентської фракції Голос" Ярослав Железняк.

Переселенці. Фото: скрін youtube
Переселенці. Фото: скрін youtube

Через повномасштабне вторгнення, кількість переселенців порівняно із 2014 роком зросла у багато разів.

На сьогоднішній день існує обмеження щодо безоплатного тимчасового проживання строком у 6 місяців.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Це через те, що не має можливості забезпечити житлом усіх переселенців на постійній основі.

Переселенці. Фото: Youtube
Переселенці. Фото: Youtube

Відповідно до внесених в закон змін, в період дії воєнного стану визначені Кабміном категорії внутрішньо переміщених осіб мають право на безоплатне тимчасове проживання (за умови оплати особою вартості комунальних послуг) без обмеження строком.

Переселенці. Фото: скриншот Youtube
Переселенці. Фото: скриншот Youtube

Передбачається, що органи місцевого самоврядування мають формувати фонди житла, призначеного для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб, у тому числі шляхом викупу, оренди, будівництва нового житла, реконструкції будинків і гуртожитків, переобладнання нежитлових приміщень у житлові, передачі житла в комунальну або державну власність, капітального ремонту об'єктів житлового фонду.