Мобільний оператор "Київстар" звернувся до абонентів із важливим застереженням. Відповідне оголошення з'явилося на офіційній facebook-сторінці компанії.

Фахівці "Київстару" попередили, що в Україні діють телефонні шахраї. Іноді, щоб залишитись без грошей, досить просто відповісти на дзвінок, адже зловмисники діють професійно і можуть легко обдурити, наприклад абонентів похилого віку.

Київстар.  Фото: Youtube
Київстар. Фото: Youtube

Часто аферисти намагаються отримати інформацію про реквізити платіжної картки, паролі, а також коди банків та мобільного оператора. Нерідко вони представляються працівниками телеком-оператора чи банку.

Як захиститись від шахраїв?

Якщо надійшов дзвінок від невідомого номера і людина представилася співробітником банку або телеком-оператора, слід сказати, що передзвоните самостійно на офіційний номер.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Українець із телефоном, фото: Знай.ua
Українець із телефоном, фото: Знай.ua

Коли запитують термін дії картки, тризначний номер зі зворотного боку картки чи будь-які паролі, слід відразу припинити розмову. Також не можна надавати фото платіжної картки або встановлювати якісь програми. Не варто продовжувати розмову, якщо просять перейти на якийсь сайт та ввести персональні дані та реквізити картки.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "Київстар" порадував українців мегавигідним тарифом: цілий комплект послуг за доступною ціною.

Також наш портал інформував, абоненти скаржаться, що "Київстар" навмисно "годує" неправдивою інформацією: через помилку послуга буде недоступною.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, "Київстар" обіцяє абонентам крутий подарунок за просте завдання: знадобиться смартфон та хвилина часу .