В Україні спостерігається зростання закупівельних цін на свиней забійних кондицій. Так, лише у першій декаді листопада середньоринкова ціна збільшилась на 4,1%. Про це повідомляють аналітики асоціації "Свинарі України".

Середньоринкова ціна живця свиней зупинилася на рівні 73,65 гривні, що на 4,1% вище, ніж тижнем раніше. Більшість товарних партій у регіонах закуповувалися за ціною від 72 до 74,5 гривні за кілограм, проте епізодично зустрічалися й вищі цінники.

Свинина, скріншот: YouTube
Свинина, скріншот: YouTube

За словами аналітиків, реалізація свиней забійних кондицій у середньому тримається у рамках сезонних тенденцій. Багато заготівельників упевнені, що надалі ціновий тренд особливо не зміниться.

Свинина. Фото: скрін youtube
Свинина. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Варто відзначити, що зростають не лише закупівельні ціни на свинину, а й кінцеві, за якими продукція пропонується покупцям. За даними порталу "Мінфін", у супермаркетах відчутно подорожчав цей вид м'яса.

Так, грудинка, яка у жовтні в середньому коштувала 178,79 гривні за кіло, тепер пропонується по 183,85 гривні. Лопатка зросла в ціні з 186,49 до 192,23 гривні за кілограм. Підчеревок додав у ціні майже 7 гривень і пропонується в середньому за 187,48 гривні за кіло.

Ціни на свинину. Фото: скрін Мінфін
Ціни на свинину. Фото: скрін Мінфін

Ціни на свинину. Фото: скрін Мінфін
Ціни на свинину. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, без сніданку не залишимося: українців обнадіяли новими цінами на гречку та інші крупи.

Також наш портал інформував, що буде з цінами на продукти до Нового року: експерти попередили українців.

Крім того, ми писали, ранковий ритуал влетить у копійчину: українців вразили нові ціни на каву, молоко та вершки.