В Україні діє мораторій на підвищення комунальних тарифів, проте він поширюється не на всі послуги. Так, на деяких українців чекає подорожчання однієї з комунальних послуг. Про це повідомляє інтернет-видання "Полтавщина".

Не відповідність між існуючими тарифами та економічними реаліями змушує місцева влада деяких міст приймати непопулярні рішення. Так, наприклад, стало відомо, що для мешканців Полтави зросте тариф на вивіз сміття.

Вивіз сміття, скріншот: YouTube
Вивіз сміття, скріншот: YouTube

Представники влади зазначили, що тарифи, що діють, змушують працювати в збиток, тому вартість вивезення сміття в середньому подорожчає на 30%.

Варто зазначити, що на даний момент кожен споживач із багатоквартирного будинку має щомісяця платити 25,26 гривні, а власники приватних будинків – 29,46 гривні. У разі підвищення тарифу на 30%, абонплата становитиме 32,84 гривні та 38,30 гривні відповідно.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Вивіз сміття, скріншот: YouTube
Вивіз сміття, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що мораторій на підвищення тарифів поширюється на газ, гарячу воду та теплопостачання. За прогнозами Національного банку, заборона на подорожчання цих послуг може діяти до 2025 року, а потім тарифи будуть поетапно підвищувати.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, сума у ​​платіжці злетить до 8 тисяч: коли і чому українці почнуть більше платити за опалення.

Також наш портал інформував, готуйтеся вивертати кишені: коли в Україні "відпустять" тарифи на комунальні послуги.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, у "Нафтогазі" зробили заяву щодо оплати комуналки: стосується кожного споживача.