В Україні спостерігається зростання цін на овочеву продукцію. Наприклад, картопля за тиждень у середньому подорожчала на 17% і вже продається майже в половину дорожче, ніж під кінець осені 2022 року. Про це повідомляють аналітики проєкту east-fruit.

Середня вартість якісної картоплі коливається від 8 до 12 гривень за кілограм, що на 17% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня. Фермери пояснюють такий ривок цін високим попитом та скороченням пропозиції продукції.

Ціни на картоплю. Фото: скрін youtube
Ціни на картоплю. Фото: скрін youtube

Крім того, багато великих виробників продовжують стримувати продажі картоплі, що також стимулює зростання цін на ринку. За словами фермерів, цього року багато некондиційної продукції, яка не є придатною для тривалого зберігання.

Ціни на овочі, фото: Знай.ua
Ціни на овочі, фото: Знай.ua

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Фахівці прогнозують, що вартість якісної картоплі збільшуватиметься надалі.

Водночас в українських супермаркетах дорожчають й інші овочі, зокрема капуста та болгарський перець.

Так, згідно з даними порталу "Мінфін", середня вартість білокачанної капусти збільшилася з 7,55 до 8,24 гривні за кілограм. Цінник на овочі коливається від 7,40 до 9,90 гривні за кіло в залежності від торгової мережі.

Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін
Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін

Болгарський перець у середньому коштує 157,43 гривні за кіло. При цьому ще у жовтні середній цінник на нього складав 128,51 гривні.

Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін
Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, без сніданку не залишимося: українців обнадіяли новими цінами на гречку та інші крупи.

Також наш портал інформував, що буде з цінами на продукти до Нового року: експерти попередили українців.

Крім того, ми писали, може бути дешевше? В Україні зростає виробництво молока, що з цінами.